ВИДЕО: Бабино хлебче със сланина

Home  >>  Тестени  >>  ВИДЕО: Бабино хлебче със сланина

ВИДЕО: Бабино хлебче със сланина

 

Стане ли по-студено и аз почвам усилено да меся. Като се разходя из архивите на блога, забелязвам, че обикновено месеците ноември и декември са изпълнени с рецепти за печива. Истината е, че е страшно уютно да приготвиш домашен хляб и докато се пече да се наслаждаваш на фантастичния аромат, който излиза от фурната и изпълва стаята. Не по-малко завладяващ е и момента, в който разчупваш хляба и изпитваш задоволство от усилията си. Напоследък приготвям у дома по-голямата част от хляба, който консумираме и това страшно ми харесва. Домашният хляб несъмнено има по-добър вкус от този, който може да закупите. Приготвянето му никак не е трудно и ще ви накара да се чувствате истински доволни от услията си.

Днешната рецепта е за един различен хляб. Той е много ароматен, тъй като при замесването му се използват много подправки-чубрица, чесън, кимион, червен пипер. Но най-интересното при него е коричката. Тестото се покрива с тънки парченца сланина, които при печенето на хляба се топят и допринасят за прекрасна, хрупкава коричка.

Бабино хлебче със сланина

Бабино хлебче със сланина

СТЪПКИ ПО ПРИГОТВЯНЕТО

☑ Активиране на маята-ще са ви необходими топла вода, захар и суха мая. Маята е жив организъм, обича топлината и се храни със сладко. Затова за активирането й използвайте топла (негореща) вода, в която предварително сте разтворили захарта. Оставете я настрани за 10-тина минутки, за да шупне и  е готова за използване.

Смесване на сухи и течни съставки – първоначално смесвате 1/3 от брашното и всички подправки. Правите кладенче и насипвате вътре всички течни съставки- шупналата маята, топло прясно мляко и олиото. Към получената каша, постепенно добавяте останалото брашно.

Омесване на хляба – ако е необходимо добавяте още брашно и омесвате набързо меко тесто.

Втасване на тестото – поставете тестото в намазнена купа, най-добре покрито с фолио за свежо съхранение, за да не се формира коричка по повърхността му. Оставете го на стайна температура за около 1 час, за да удвои обема си.

Оформяне на хляба – втасалото тесто омесете леко, след което го разделете на две равни части. От всяка оформяте кръгло хлебче и покривате  повърхността му с тънки резенчета сланина. Притискайте ги хубаво с пръсти, за да не изпаднат по време на печенето.

Печене на хляба – Почти сте готови! 🙂 Остава само да изпечете двете хлебчета, за което ще са ви необходими 45-50 минути. Хлебчетата са добре изпечени, когато при почукване от долната им страна, се чува кух звук. Прехвърлете ги върху метална решетка да се охладят. Ако оставите хлебчетата в тавата, от топлината ще се образува влага, която ще намокри хляба. Със сигурност не искате това.

Бабино хлебче със сланина

Бабино хлебче със сланина

Бабино хлебче със сланина

Бабино хлебче със сланина

Приготвянето на хляба е по-лесно, отколкото си представяте. Но за да нямате никакви съмнения, приготвих видео рецепта, в която ще ви покажа нагледно всички стъпки. ❤❤❤ Искрено се надявам да ви хареса и ако е така непременно го споделете с приятелите си. ⇒ В канала ми в YouTube ще откриете още интересни видео рецепти. НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ДА СЕ АБОНИРАТЕ, ЗА ДА ВИЖДАТЕ НОВИ ВИДЕА, ВЕДНАГА ЩОМ БЪДАТ ПУБЛИКУВАНИ.

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ  СПИСЪКА С АБОНАТИ НА COOKING FRIENDS в YouTube ЗА ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ ВИДЕО РЕЦЕПТИ.♥

Бабино хлебче със сланина

Бабино хлебче със сланина

 Да ви е сладко!

АКО ОЩЕ НЕ СТЕ СЕ АБОНИРАЛИ ЗА КАНАЛА НИ В You Tube, НАПРАВЕТЕ ГО СЕГА, КАТО КЛИКНЕТЕ ТУК. 

АКО НАШИТЕ РЕЦЕПТИ СА ВИ ИНТЕРЕСНИ И ЖЕЛАЕТЕ ДА ДЪРЖИТЕ СТРАНИЧКАТА ПОД ОКО:), МОЖЕ ДА НИ ХАРЕСАТЕ ВЪВ FACEBOOK ТУК

И ДА НИ ПОСЛЕДВАТЕ В ИНСТАГРАМ: @PETYA_ANDREEVA_

ПОСЛЕДВАЙТЕ И ИНСТАГРАМ ПРОФИЛА НИ: @PETYA_ANDREEVA_
print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Translate »